Share |

O investiție foarte importantă pentru Buzău anunțată de deputatul Marcel Ciolacu

Fostul vicepremier al României, Marcel Ciolacu  a anunțat la întâlnirea de sâmbătă cu presa că proiectul prin care se  continuă construcția centurii ocolitoare a orașului se află în faza de licitare a execuției studiului de fezabilitate, licitație care este organizată de Ministerul Transporturilor. Ciolacu a dat de înțeles că proiectul are mari șanse de  finanțare.

„Ideea este că s-a aprobat și mi se pare că s-a și licitat în ultima zi, în Guvernul Mihai Tudose, a semnat contractul cu Podul de la Băila – Măcin. (...) Este acum și Podul de la Vadu Pașii alternativă pe DN 2 E 85, dacă facem și Centura de Est, care face pe urmă legătura și către Podul de la Brăila - Măcin . De-acolo, de la Măcin, sunt prinse 1,1 miliarde de euro și se face legătura direct în autostradă către litoral, care va fi legătura cea mai scurtă pentru buzoieni către litoral. Vom declanșa toate procedurile ca nimeni să nu ne mai poată opri ”, a subliniat liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Șoseaua ocolitoare a municpiului Buzău va fi continuată de la Podul Mărăcineni până la Podul Vadu Pașii și va face legătura cu DN 2 B, Buzău-Brăila.

Odată finalizată, pentru că acum Buzăul are doar jumătate de șosea ocolitoare, centura va prelua din traficul de tranzit de pe DN 10 și DN 2 E 85.

No votes yet