Share |

Primarul Constantin Toma: „Voi băga Poliția locală acolo!” (FOTO)

La kilometrul 0 al orașului, boschetarii sunt stăpânii unei zone importante. Vorbim de centrul orașului, mai concret, despre gangul care face intrarea în Cinematograful Dacia. Datorită  boschetarilor  perimetrul respectiv a ajuns într-o stare lamentabilă. Un closet în chiar centrul orașului, pe care nimeni nu și-l asumă, ba din contră, toată lumea și-l pasează.

Gangul care face intrarea în cinematograful Dacia, precum și în blocurile 2 și 3 de pe platoul Dacia, dar și spre punctele de lucru ale unor agenți economici, s-a transformat într-un adevărat focar de infecție animat cu brio de boschetari. Mâzgălelile de pe pereţi sunt o nimica toată pe lângă ce surprize neplăcute îţi rezervă podelele. Bălți de urină pe care, oricât te-ai strădui să le ocolești, tot le nimerești.

În zielele călduroase, situația devine de-a dreptul insuportabilă, pentru că nici măcar nu te poţi apropia de locul respectiv. Tot timpul locatarii din cele două blocuri, 2 și 3, s-au plâns că nu mai suportă mizeria şi gălăgia pe care o fac boschetarii care îşi găsesc refugiu acolo, dar, din păcate, nimeni nu a făcut nimic până acum pentru a-i scăpa de mizerie şi pentru a le reda liniştea.

Și ca să completeze tabloul mizeriei, unii agenți economici din zonă, au transformat în pubelă de gunoi un spațiu de serviciu cu ușă de metal, care are intrarea tot din gangul respectiv (vezi foto!).

Situația respectivă a atras atenția și conducerii Primăriei Buzău, mai exact primarului Constantin Toma. Aflat pe meleaguri estoniene, edilul orașului a ținut să le răspundă oamenilor care i-au adresat prin intermediul „Gazetei buzoiene” rugămintea de a rezolva această problemă care le dă mari bătăi de cap.

Ultima oară, cetățenii din zonă s-au adresat viceprimarului Ionuț Apostu, care a explicat că zona respectivă este vizată de un proiect de reamenajare a Pieței Dacia care, odată concretizat, va rezolva definitv problema oamenilor din zonă, dar că până atunci, situația trebuie gestionată de către asociația de prorpietari din care fac parte cele două blocuri.

Primarul orașului are, în schimb, o soluție mult mai simplă și care aduce mult mai repede lucrurile la normal în perimetrul respectiv: „Nemulțumirea oamenilor este îndreptățită. Așa este, avem un proiect de reamenjare a Pieței Dacia, vom schimba fața întregii zone, inclusiv acolo unde există aceste probleme. Dar nu putem aștepta până atunci. Voi băga Poliția locală acolo, să păzească zona permanent ”.

No votes yet