Share |

Încă o investiți importantă va fi realizată în comuna Tisău cu bani europeni

După ce au reușit să inițieze câteva proiecte importante, care țin de infrastructura, domeniul sănătății și a practicării timpului liber, iată că primarul comunei Tisău, Mihai Cristian Ionel pregătește o nouă investiție importantă pentru localitate și anume construirea Căminului Cultural de la Strezeni.
Investiția vizată de conducerea comunei Tisău pentru satul Strezeni și anume construirea unui cămin cultural, vine cumva și în acord cu numele satului. Denumirea inițială a satului a fost "Strejeni", ca mai apoi să devină Strezeni, iar istoria locurilor spune că ar putea proveni de la numele "străjerului" care era pus de haiduci în bătrânul plop numit de localnici "plutaș", care se afla chiar în centrul localității, mai exact în fața școlii, cât ei se aflau la petrecerile pe care le dădeau în "prăvăliile" din apropiere.
Așadar, primarul Mihai Cristian Ionel și-a făcut planuri și pentru alte investiții, însemnate pentru locuitori, ce urmează să fie materializate în lunile următoare, una dintre acestea fiind construcția Căminului Cultural de la Strezeni. 
Nici bine nu a început anul că edilii locali din frumoasa 
“Am purtat discuții și suntem în faza de finanțare a proiectului la care ne referim, un proiect foarte important nu numai pentru sătenii din Strezeni ci pentru întreaga comunitate a comunei Tisău. Modernizarea și dotarea căminelor culturale din întreaga comună reprezintă un punct foarte important de pe agenda mea de primar al comunei Tisău”, spune primarul din Tisău, Mihai Cristian Ionel. .

Investiție cu ajutorul fondurilor europene

Lucrarea pe care primarul comunei Tisău o are în vedere în satul Strezeni va fi realizată cu bani ce vor fi obținuți pe un scenariu de finanțare europeană. "Am semnat zilele trecute contractul cu Compania Națională de INvestiții, pentru finanțarea proiectului, contract prin care obiectivul la care ne referim va primi o finanțare de 13 miliarde de lei, bani europeni ", a mai adăugat primarul comunei Tisău. 
Și alte investiții importante se află pe agenda primarului comunei Tisău, cum ar alimentarea cu apă a unor sate ale comunei, realizarea unbei baze sportive și modernizarea câtorva dintre dispensarele comunei.

No votes yet