Share |

„Din suflet românesc”! Buzoienii și moldovenii au vibrat în același spirit românesc

Momente de  trăire românească, de frenezie artistică și de manifestare a bucuriei de a fi împreună, români și moldoveni, într-un spectacol de excepție, organizat sâmbătă seară de Primăria municipiului Buzău, la Sala Sporturilor. De departe cea mai frumoasă manifestare din seria evenimentelor dedicate Centenarului, spectacolul „Din suflet românesc” a adus pe scenă cele mai reprezentative voci ale folclorului autentic românesc acompaniate magistral de Orchestra Națională de Muzica Populară „Lăutarii”, dirijată de renumitul maestru basarabean și magician al viorii, Nicolae Botgros.

Peste 2000 de invitați au vibrat românește într-o atmosferă a veseliei, a petrecerii, a dorului, a iubirii, a bucuriei și a patriotismului, toate transmise prin cântec românesc. Mai bine de cinci ore,  români alături de moldoveni au vibrat în aceeași cadență, în același ritm, în același spirit românesc, ca niște frați adevărați.

Și nu doar auzul a fost încântat, ci și privirea, care s-a bucurat de un spectacol al culorilor armonios îmbinate în portul popular din diferite zone folclorice ale României Mari.

Fiecare artist care a urcat pe scenă sâmbătă seară a primit binemeritatele aplauze din partea publicului, pentru că fiecare în parte a născut publicului emoții puternice prin talentul și arta interpretativă.

Spectacolul „Din suflet românesc”, de sâmbătă seară, a înfăptuit cea mai frumoasă unire a românilor cu moldovenii, în cuget și în simțiri.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, iar înainte de începutul  spectacolului, însuși primarul Buzăului, Constantin Toma, i-a întâmpinat pe oaspeți cu pâine și cu sare, simbolul ospitalității poporului român.

Pe lângă oficialitățile locale, în public s-au aflat 100 de primari din Republica Moldova, care au semnat declarația de unire cu România.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)