Share |

8000 de cărți au fost duse în Republica Moldova de Emanoil Neagu și Constantin Toma

O delegație de la Buzău, formată din reprezentanți ai Consiliului Județean, a însoțit un transport de cărți în Republica Moldova, unde volumele au fost donate bibliotecii din raionul Dubăsari. * Echipei de la Consiliul Județean i s-a alăturat și omul de afaceri buzoian Constantin Toma. „Cărțile strânse pentru bibliotecile școlare din Raionul Dubăsari au ajuns la destinație. Mulțumesc, încă o dată, tuturor celor care s-auNeagu implicat, tuturor celor care au donat cărți pentru copiii din Republica Moldova”, a scris Neagu pe Facebook, după ce s-a fotografiat împreună cu Toma și cu Grigore Policinschi, șeful Consiliului Raional Dubăsari.

Începând de luna trecută, Consiliul Județean, în parteneriat cu Biblioteca Județeană și cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău a luat inițiativa strângerii de cărți pentru cei 12.000 de locuitori ai raionului Dubăsari din Republica Moldova. Colecta s-a finalizat la începutul acestei luni și a avut drept rezultat aproape 8000 de volume din toate ariile de cunoaștere.

„Consiliul Județean se află în proces de avizare a unui protocol de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Am primit o solicitare din partea oficialilor din Dubăsari să îi sprijinim cu o campanie de strângere de carte în limba română pentru echiparea unei biblioteci destinate elevilor. Cred că este foarte important să îi ajutăm și să le oferim posibilitatea copiilor să citească autori români, în limba română”, declara, la startul campaniei, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

No votes yet