Share |

BUZĂUL IUBEȘTE TEATRUL! Regal cultural la Buzău!

 Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Consiliului Județean Buzău, organizează cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău, „BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL”. Cea mai amplă manifestare cu specific teatral a orașului Buzău împlinește anul acesta 15 ani de existență, de-a lungul cărora și-a bucurat spectatorii cu unele dintre cele mai aplaudate producții ale teatralor din țară. Festivalul se află și anul acesta sub ascendentul iubirii, iar cei prezenți vor putea urmări timp de 8 zile, în fiecare seară,  spectacolele din Secțiunea Oficială a Festivalului, producții teatrale de mare succes din repertoriul teatrelor din București, Brăila, Craiova, Ploiești și Piatra Neamț.

„Festivalul este pe trei secțiuni: Secțiunea Oficială – care este un concurs, Secțiunea Studenții de astăzi, artiștii de mâine, de asemenea un concurs și Secțiunea pentru copii care se desfășoară în weekenduri, în prima săptămână 19-20 mai și la închidere, pe 26 mai. (...) Anul acesta am venit cu o noutate în această ediție, aceea de a include în prezentarea spectacolelor la Secțiunea Oficială, și a unui spectacol de marionete pentru adulți, susținut de Teatrul Țăndărică din București. (...) Și anul acesta vom avea și vedete, ca și exemplu aș putea să vă dau pe Virgil Ogășanu, Ada Milea, Mirela Oprișor, Medeea Marinescu. Vom avea de asemenea regizori de marcă în cadrul acestui festival”, a precizat Gina Chivulescu, directorul Teatrului ,,George Ciprian”.

„Eu mă bucur că Buzăul, în luna mai care este și luna florilor, ultima lună de primăvară practic devine capitala, zic eu generic, a teatrului, cel puțin din orașele de provincie din România. Cred și sunt ferm convins că pentru că așa s-a întâmplat și la celelalte ediții, buzoienii vor veni în număr mare pentru că cetățenii din municipiu iubesc arta în general și vor avea posibilitatea ca o săptămână să se delecteze sau să vadă lucrurile într-o nuanță puțin mai roz, plină de optimism. Mă bucur că și în acest an suntem onorați să avem vedete ale teatrului românesc cu ocazia acestui festival.Este bine că se continuă această tradiție pentru că în afară de lucrurile firești, cotidiene de care avem nevoie în fiecare zi , avem nevoie de cultură și de spirit. Sunt ferm convins că și această ediție va fi una de succes”, a subliniat la rândul său președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Ewmanoil Neagu.

Festivalul debutează oficial sâmbătă, 19 mai, pe scena Sălii Mari a Teatrului „George Ciprian” cu spectacolul ,,Capcană pentru un bărbat căsătorit” (Teatrul Elisabeta din București), regia Șerban Puiu, care cucerește prin amestecul savuros de comic și mister. Prețul întreg al biletelor este de 50 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari acesta va fi redus la 35 de lei. Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul Teatrului, cât şi de la agenţia de bilete, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Relații la numerele de telefon: 0740.496.561 și 0760553761. Programul detaliat al spectacolelor și al evenimentelor conexe este disponibil la sediul Teatrului „George Ciprian” din Buzău și pe website-ul http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/teatru/buzau-iubeste-teatru/. Informații actualizate pot fi accesate pe https://www.facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul/.

No votes yet