Share |

Festivalul Internațional de Film ”BUZZ CEE” a debutat miercuri

 A debutat Festivalul Internațional de Film ”BUZZ CEE”, în cadrul căruia vor rula peste 30 de filme europene din regiune, dar şi câteva producţii cinematografice din România, precum și câteva proiecții speciale. Festivalul adus la Buzău de Consiliul Județean se va încheia pe 8 mai, iar filmele vor rula în trei locații: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău, intrarea fiind gratuită.

Gala de deschidere a fost prezentată de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu, începând cu ora 20.00, la sala Teatrului „George Ciprian” din Buzău. De la eveniment nu au lipsit invitați din străinătate- regizori, producători și critici de film, dar și politicieni din sfera administrației locale. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a fost invitat pe scenă, de unde a transmis felicitări organizatorilor și încrederea că astfel de evenimente culturale vor mai fi posibile la Buzău, cu sprijinul instituției pe care o conduce. Și Constantin Toma, candidatul PSD la Primăria municipiului, a răspuns prezent invitației la film.

În premieră în România, începând cu ora 20:00, a rulat pe ecranul sălii producția Highway to Hellas (Germania, 2015), o comedie savuroasă, în regia lui Aron Lehmann. Întregul program al proiecțiilor, precum și alte detalii despre eveniment, pot fi consultate pe pagina de Internet a evenimentului, www.buzzcee.ro .

No votes yet