Share |

Lucrările de refacere a Muzeului Chihlimbarului se apropie de final

Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, va fi redeschis vizitatorilor în această primăvară. Obiectivul a fost reabilitat cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al unor sponsori din mediul privat și va fi unul dintre cele mai moderne din ţară.

În şedinţa Consiliului local Colţi din ianuarie 2019 s-a decis ca sediul Muzeului Chihlimbarului să treacă în domeniul public al judeţului Buzău pentru a putea fi modernizat şi adus la standardele muzeale corespunzătoare.

La scurt timp, activitatea obiectivului a fost suspendată pe durata lucrărilor de consolidare a clădirii, exponatele fiind depozitate temporar la Muzeul Judeţean. Lucrările de reabilitare a imobilului care găzduieşte colecţia muzeală a chihlimbarului de la Colţi sunt aproape gata. Sediul din Colţi a fost reabilitat atât în interior cât şi exterior, fiind dotat cu un sistem propriu de încălzire centralizată şi cu apă curentă. ”Pentru spaţiul perimetral, pentru gard, poartă şi alte elemente urmează să identificăm pe parcurs soluţii pentru finanţare şi refacerea lor”, declară Daniel Costache, directorul Muzeului Judeţean Buzău, pentru publicația Adevărul. După terminarea finisajelor atât la clădire, cât şi la perimetrul exterior, programate la începutul primăverii, spaţiul expoziţional al muzeului de la Colţi va fi redeschis circuitului turistic.

Anual, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi primeşte 15.000 de vizitatori. Organizat ca secţie exterioară a Muzeului Judeţean Buzău, muzeul adăposteşte colecţia de ştiinţele naturii, respectiv 809 piese din roci de chihlimbar şi chihlimbar brut.

No votes yet