Share |

Muzeul Județean la mâna aleșilor județeni

Preşedintele C.J., Cristi Bîgiu, va încerca din nou să treacă prin vot,  astăzi proiectul de redeschidere a Mu­ze­u­lui Judeţean.

Proiectul de hotărâre privind inaugurarea clădirii  de pe Bulevardul N. Bălcescu, ce găzduieşte mai multe instituţii de cultură, a picat la vot în şedinţa de luna trecută, iar şeful C.J. nu a mai aşteptat repunerea în discuţie a subiectului în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii şi a convocat o şedinţă extraordinară miercuri de la ora 10.

De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi se află mai multe puncte, multe dintre acestea privind repartizarea unor sume de bani către localităţi ale judeţului şi un proiect de rectificare bugetară. Cel mai important subiect supus aprobării consilierilor judeţeni este însă, cel referitor la „Darea în administrare a imobilulului situat în municipiul Buzău, B-dul N. Bălcescu nr. 50, unor instituţii de cultură de interes judeţean”. 

Petru a deveni hotărâri, proiectele trebuie să obţină două treimi din voturile aleşilor judeţeni şi astfel muzeul, teatrul şi Şcoala Populară de Artă să poată funcţiona în clădirea proaspăt renovată.

No votes yet