Share |

Neagu și Toma în plină campanie de colectare a cărților la Biblioteca Județeană

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și Constantin Toma, candidatul PSD la Primăria municipiului, au fost prezenți joi dimineață la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”, acolo unde au fost centralizate toate cărțile strânse pentru a fi donate raionului Dubăsari, Republica Moldova. Toma, un împătimit al lecturii, a venit și el cu o carte, din care a rugat o jurnalistă să citească doar câteva rânduri.

Campania de strângere de cărți  s-a desfășurat începând de luna trecută la Buzău, cu participarea Inspectoratului Școlar și a Bibliotecii Județene. În tot acest interval, buzoienii au strâns nu mai puțin de 7000 de volume din aproape toate specializările. O delegație din care fac parte Neagu și Toma le va duce până la sfârșitul acestei luni la Dubăsari, acolo unde trăiesc în jur de 12.000 de moldoveni.

„Consiliul Județean se află în proces de avizare a unui protocol de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Am primit o solicitare din partea oficialilor din Dubăsari să îi sprijinim cu o campanie de strângere de carte în limba română pentru echiparea unei biblioteci destinate elevilor. Cred că este foarte important să îi ajutăm și să le oferim posibilitatea copiilor să citească autori români, în limba română”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Campania i-a venit mănușă lui Constantin Toma, care a lăudat inițiativa Consiliului Județean și participarea masivă a buzoienilor la strângerea de carte. De profesie inginer, devenit celebru ca om de business, Toma a declarat în repetate rânduri că nu poate supraviețui dacă nu citește măcar 20-30 de pagini dintr-o carte în fiecare zi.

No votes yet