Share |

Noutăți în programul celei de-a doua ediții a Festivalului „Buzău FEST” (FOTO)

Consilierii județeni au aprobat, joi, în ședința plenului, organizarea celei de-a doua ediții a festivalului „Buzău FEST” în luna iunie,  festival care promovează județul Buzău și care, anul trecut, a reușit umplerea până la refuz a celei mai cunoscute stațiuni turistice buzoiene, Sărata Monteoru.

La fel ca și anul trecut, „Buzău FEST” va începe și în acest an cu o paradă pe străzile Buzăului,  pe data de 31 mai. Festivalul se va încheia cu un  foc de artificii, pe data de 3 iunie, iar elementuld e noutate al ediției din acest an îl constituie organizarea unei seri folclorice, pe data de 2 iunie, în continuarea programului care va fi susținut de Garda APULUM și de Divizia 2 Infanterie „Getica”, cea din urmă fiind noul partener al  proiectului Consiliului Județean.

„Vrem să promovăm județul Buzău și sperăm ca  „Buzău FEST” să devină o sărbătoare tradițională, ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de Românie Mare. Vom avea parteneri Divizia 2 Infanterie „Getica”, vor fi cei de la Garda APULUM, care vor avea mai multe evenimente și, în plus, vom avea o seară folcorică”, a explicat pre;edintele CJ Buz[u, Petre Emanoil Neagu, la finalul ședinței Consiliului Județean Buzău.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat, recent, că pentru evenimentul din 2018 speră să fie prezenți și invitați de marcă din Spania.

,,Am făcut deja o invitație oficială domnului Ignacio, președinte al Guvernului Comunității Autonome din La  Rioja. O să invit și o delegație, implicit formată din oameni de afaceri din  Rioja la festivalul nostru ,,BuzăuFest”. Le-am explicat că suntem la a II a ediție și că acolo este o poveste unde se îmbină arta, istoria cu divertismentul și așa mai departe. Acum rămâne să vedem dacă vor avea timp, dar până la sfârșitul lunii septembrie cu siguranță, ei vor veni în județul Buzău”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Județean Buzău alocă din bugetul județean suma de 200.000 de lei, pentru organizarea festivalului.  

Consiliul Judeţean Buzău va pune la dispoziţia buzoienilor două autobuze etajate ce vor fi închiriate pentru a asigura accesul celor care nu dispun de mașini personale să ajungă în staţiune.Autobuzele vor efectua curse regulate gratuite între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru, astfel încât toţi buzoienii să ajungă la festival. La prima ediţie a festivalului ,,BuzăuFest” au participat peste 8000 de oameni.

No votes yet