Share |

Primul Manual de Istorie a Județului Buzău, lansat, luni, la Colegiul Național Pedagogic (FOTO)

Manualul a fost oferit elevilor din clasa a șaptea care urmează cursurile gimnaziale din cadrul Colegiului Național Pedagogic Buzău, acolo unde, luni, au avut loc două evenimente importante și anume Conferința Gheorghe Gh. Costa – Foru din cadrul proiectului Personalități buzoiene susținută de dr. Liviu Țăranu și prezentarea Manualului de Istorie al județului Buzău în prezența autorilor.

Ideea editării unui astfel de manual îi aparține primarului municipiului Buzău, Constantin Toma,  care a participat la evenimentul respectiv și a fost cel care le-a înmânat elevilor noua tipăritură.

 „Există un interes mare pentru acest manual. Am fost sunată aseară de la Școlile din Brăești și Cănești. Am primit pe mail solicitări și de la Nehoiu, Pătârlagele și Padina, ca să dau doar câteva exemple din județ. În mun. Buzău au optat pentru cursul opțional de „Istorie a Județului Buzău”, elevi de la Școala nr. 11, de la Școala G. E. Palade, de la Școala „Nicu Constantinescu”, de la Liceul Pedagocic, Seminarul Teologic etc. Asta, deși am demarat târziu acest proiect. Probabil că anul viitor, după ce se va duce vestea, vor fi mult mai multe școli de la care vom primi solicitări”, a anunțat Mihaela Alexandru, inspectorul școlar de istorie și geografie din jud. Buzău

Manualul a fost scris de patru profesori și istorici buzoieni: Marius Nicoară (coordonator), C-tin Coman, Valeriu Nicolescu și Dumitru Scoroșanu.

No votes yet