Share |

Una dintre cele mai importante instituții ale județului își va muta sediul într-o nouă locație

Una dintre cele mai importante instituții buzoiene, aflate în subordinea Consiliului Județean Buzău, Biblioteca județeană, va funcţiona la etajul unui mall, acolo unde mai funcţionează, pe lângă Judecătorie şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. De săptămâna viitoare va începe transferul fondului de carte în noul sediu, acțiune care se va desfășura cu ajutorul Armatei, urmând ca acţiunea să fie finalizată în aproape cinci luni. Mutarea are loc în contextul în care clădirea Bibliotecii, de pe bulevardul Unirii, va fi reabilitată cu fonduri europene.

Biblioteca Judeţeană Buzău va funcţiona în complexul comercial Galleria, aflat la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. Actualul sediu al instituţiei va intra într-un amplu proces reabilitare, printr-un proiect cu bani europeni.

Centrul comercial din Buzău a oferit Consiliului Judeţean Buzău, pentru Bibliotecă, o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, la etaj, cu o chirie de 3,9 euro/mp. La această sumă se mai adaugă şi plata utilităţilor, o sumă lunară deloc de neglijat. Întreg fondul de carte al bibliotecii, care cântăreste 450 de tone, va fi mutat în noul sediu de către angajaţii instituţiei, cu sprijinul Armatei, în baza unui protocol semnat în toamnă.

Imediat după mutarea în noul sediu, angajaţii bibliotecii vor proceda la dezinfectarea fiecărei cărţi.

Clădirea Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu”, de pe bulevardul Unirii, din Buzău va fi reabilitată printr-o investiţie de peste 18 milioane de lei. Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu o cotă de co-finanţare de doar 2%.

No votes yet