Share |

Între glorie şi bani, când spectacolul din tribune este sacrificat... sau când puştii cumpără bilete, iar anumite“VIP-uri” locale intră în sală ca la ei acasă

Fără a rosti vorbe mari, cu riscul de a vorbi despre ceva ce seamănă în România din ce în ce mai mult a clişeu, nu pot trece cu vederea un aspect important  în sportul românesc, mai precis despre preţurile prohibitive ale tichetelor de acces la diferite competiţii naţionale sau internaţionale.

Ultimul exemplu, este cel de la partida de handbal masculin între campioana României HCM Constanţa şi campioana Macedoniei Metalurg Skopje, partidă ce a contat pentru grupele Ligii Campionilor.
Sala Sporturilor Romeo Iamandi, cea care a găzduit întâlnirea, a fost populată doar pe un sfert, preţul unui tichet de acces de 25 ron îndepărtând de la intrarea în sală mulţi iubitori de handbal de pe meleagurile buzoiene, care cu siguranţă ar fi încurajat cu frenezie echipa constănţeană, aşa cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii, când sprijinul suporterilor buzoieni s-a dovedit a fi decisiv în obţinerea unor victorii de prestigiu...bine, cârcotaşii pot spune în replică, că şi de această dată s-a obţinut victoria, dar de această dată aportul publicului, extrem de puţin, nu a fost ca pe vremuri, când Sala Sporturilor era plină. Oricum, oficialii constănţeni, o parte dintre ei, cei cu care am încercat să discutăm pentru a ne lămuri cu privire la acest aspect, ne-au transmis clar că nu ei, adică cei ce se ocupă de imaginea clubului în faţa presei stabilesc aceste tarife.
Bine, bine, ar putea spune şi chiar au spus unii ce fac parte din acest fenomen, “dar este vorba despre un meci de Liga Campionilor domnule, iar 25 de ron este o sumă decentă, oricum preţul tichetului a scăzut de la 40 de ron la doar 25”. Lucru perfect adevărat, aşa este, în cazul de faţă este reală această afirmaţie, biletele de acces au scăzut…dar, aici intervine o problemă mult mai interesantă. Personal, eram pe punctual de a intra în Sala Sporturilor, graţie unei acreditări de presă obţinută de la Sorin(ofiţer presă HCM Constanţacăruia îi aduc mulţumiri şi pe această cale), când spre mirarea dar şi stupoarea mea, un grup de puşti handbalişti juniori, au fost opriţi să intre în sală, vezi doamne, nu au acreditări sau bilete de acces….în schimb, anumite personaje bine cunoscute în urbea noastră, pătrundeau nestingherite în Sala Sporturilor, fiind ACREDITAŢI !?!Acum stau şi mă întreb, atât în calitate de jurnalist, dar şi de simplu spectator, iubitor de sport, unde este DREPTATEA DOMNILOR? PE CE BAZĂ, DE CE SAU CUM, ANUMITE PERSONAJE, MAJORITAEA CA SĂ NU SPUN TOŢI, NEAVÂND PRACTIC NICI O TANGENŢĂ CU SPORTUL, PRIMESC ACREDITĂRI? OARE CUM SÎNT SELECTAŢI ŞI PE CE CRITERII, SPECTATORII CARE DORESC SĂ ASISTE LA UN SPECTACOL SPORTIV?
DE CE TREBUIE SACRIFICAŢI IUBITORI AI SPORTULUI, ÎN DAUNA UNORA CARE VIN LA ACESTE COMPETIŢII DOAR SĂ FACĂ PARADA MODEI , SAU SĂ ÎŞI ETALEZE LIMUZINELE SCUMPE?....deocamdată atât despre acest subiect, dar cu siguranţă vom reveni, şi să să sperăm că aceste rânduri vor fi citite de cine trebuie....omul de rând nu trebuie privat de faptul de a asista la un spectacol sportiv, indiferent că are sau nu 25 de ron, ori limuzină sau costum de fiţe...

Your rating: Nimic Average: 4.5 (39 votes)