Share |

Noile șefe ale IȘJ Buzău: ”Vrem să fim lăsate să ne ducem mandatul la bun sfârșit”

Cele trei șefe ale Inspectoratului Școlar Județean, în frunte cu Florina Stoian, readuse pe funcție prin ordinul ministrului Educației, au organizat luni dimineață o conferință de presă, în care au anunțat revenirea pe posturi ca urmare a unei hotărâri judecătorești și au vorbit despre efectele pe care le-au avut asupra personalului instituției schimbările de conducere, dar și despre pierderile de ordin financiar pe care le-au suferit din pricina acestor schimbări. 

Trebuie subliniat că IȘJ Buzău a rămas fără doi angajați și anume profesorii Florina Lăptoiu și Otilia Trifan, după ce cele două și-au dat demisiile din funcțiile de inspectori instituționalui ca să acceadă în funcțiile de conducere: 

”Când au fost numite la conducerea inspectoratului, cele două și-au dat demisia din pozițiile de inspector instituțional și au făcut propuneri către minister pentru ocuparea cu alte persoane a acestor poziții. Dacă Ministerul Educației va aproba, în cele din urmă, propunerile făcute de dânsele, foarte bine. Dacă nu, noi ne vom descurca și așa, până la întâi septembrie, când vom face delegări pentru toți inspectorii școlari. În prezent, toți au mandatele expirate.”

În data de 18 iulie, Curtea de Apel Ploiești a anulat ordinul de demitere și a dispus repunerea în funcție ”deîndată” a celor trei șefe înlăturate de pe funcții, Florina Stoian, Daniela Palcău și Nela Wamsiedel.

Vineri după-amiază, ministrul Educației a semnat ordinul de repunere pe funcție a celor trei, care, începând de astăzi și-au reluat funcțiiile de conducere a Inspectoratului Școlar Județean. În cadrul conferinței de presă organizată în această dimineață, Florina Stoian, susținută sde celelalte două colege cu care face echipă a declarat că atât domnia sa, cât și colegele sale au nevoie de stabilitate pentru a-și face treaba în fruntea instituției: ”Vrem să fim lăsate să ne ducem mandatul la bun sfârșit”

No votes yet