Share |

Sindicatele din învățământ – exterminate pas cu pas!

Politica de eliminare a – poate - celor mai active organizații sindicale din Romania, cele din învățământ este o evidenta.  Practic, pe lângă eliminarea organizației in sine, acest lucru este de fapt un atac la adresa profesorilor, cei care formează efectiv aceste organizații.
Aceasta politica nu își are originile in trecutul recent,  însă trecutul foarte recent duce acest lucru la paroxism: “felie”din PIB sub cea prevăzuta in lege, tergiversarea “ad calendas graecas”a plății unor drepturi câștigate prin hotărâri judecătorești definitive si executorii. Si cum altfel, să fie când mari oameni de stat declara ca profesorii, învățământul, nu produc nimic! Nu produc, nu mănâncă! Nu?
Totul a început în fatidica toamna 2009 când parlamentul a votat majorarea salariilor cu 50%. Circul s-a pornit imediat. Premierul de atunci a declarat că este nerealistă această majorare, parlamentari-foști-miniștri-ai-educației lacrimi au vărsat, actuala putere campanie și-a făcut din a promite sus și tare că profesorii vor primi și că vor “trăi bine”. (Oare doar eu am impresia că ori de câte ori plânge un politician, e de rău, de pagubă?)
Acum banii sunt reeșalonați până prin 2016, profesorii încă trăiesc bine și probabil din 2016, tot mai bine…
Dar, revenind la mișcarea sindicală, ultima “găselniță” împotriva acesteia este tăierea fondurilor.  Dar, o să se spună, "ei sunt plătiți de către membrii de sindicat, profesorii; cum adică li s-au tăiat fondurile?" Păi da: prin începând din toamna anului 2011, programul de calculare a salariilor Revisal a „omis” să rețină cotizația de sindicat. Or, cum te poți certa cu un program de calculator? Și astfel, sindicaliștii s-au văzut în situația de a strânge cotizația pe tabel, de la fiecare profesor în parte. Consecințe: dispariția sindicatului ca entitate juridică, imposibilitatea susținerii unui aparat contabil și juridic care să susțină legal și în fața justiției a cauzelor profesorilor.
Și astfel, reforma învățământului înaintează glorios, către cele mai înalte culmi ale civilizației și progresului! Trăiască…!

No votes yet

Comentarii

Aveti o mica greseala. Edusal este programul pentru salarii. Revisal este folosit pentru gestiunea contractelor de munca.
Ati putea investiga in ce conditii firma SIVECO reuseste sa obtina contracte cu statul pentru realizarea de soft. S-a bagat in sistemul de sanatate cu un software foarte "apreciat" de cei care lucreaza cu el; s-a bagat si in invatamant cu acest EDUSAL care a fost testat nu cu angajati ai firmei ci cu sclavii din invatamant. Este un software "in curs de perfectionare" asa cum este si "tranzitia spre democratie in Romania", adica intr-o perpetua transformare si modificare cu rezultate la fel de proaste ca la momentul aparitiei pe piata. Este un adevarat cosmar pentru cei OBLIGATI sa lucreze cu el.

Asa arata un editorial ????????????????????????????????????????

Folositi pseudonim ?
Este jenant !!!