Share |

În atenția buzoienilor! Este vorba despre parcul Crâng

Copacii care mărginesc aleea principală din Parcul Crând se află în diferite stadii de degradare, situație care poate crea probleme fondului forestier dar, în același timp, poate genera și accidente prin căderea crengilor uscate. Primăria municipiului Buzău a solicitat societății Urbis Serv intervenția de urgență, așa începând de mâine, angajații socicetății respective vor demara o acțiune amplă de toaletare a copacilor.

„În Parcul Crâng de-a lungul aleii principale de la intrare până la Monument sunt plantați tei în aliniament. Majoritatea acestora sunt foarte bătrâni și prezintă diverse faze de degradare cum ar fi: uscarea ramurilor si crengilor, craparea, înnegrirea și deformarea scoarței, instalarea (începând de la baza trunchiului) a lichenilor, stagnarea creșterii în diametru, apariția ramurilor și crengilor lacome, precum și a putregaiului în trunchi sau coronament, căderea crengilor uscate si putrezite etc.

De asemenea, arborii prezinta scorburi, unii dintre ei sunt bifurcati de la baza sau au trunchiul puternic inclinat, cu coroane asimetrice, alții având chiar cuib de viespi. Din aceste cauze există un potențial pericol pentru vizitatorii parcului, mai ales la fenomene meteorologice cum ar fi vânturi puternice sau ploi abundente.

Ca urmare, se impune intervenția urgentă asupra acestor arbori și de aceea, începând cu data de 17 aprilie 2018, SC UrbisServ SRL va demara o acțiune de toaletare executată profesionist.

Vă multumim pentru întelegere și vă asigurăm pe această cale că toate eforturile noastre se îndreapta către confortul cetățeanului.

Primarul Municipiului Buzău,

Constantin Toma”

No votes yet