Share |

ÎPS Ciprian implicat într-un scandal cu iz de homosexualitate (FOTO)

La sfârșitul lunii august, mai exact în data de 28 august, portalul "Știri pentru viață" a publicat un material prin care informa că IPS Ciprian a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, alături de alte patru persoane, printre care și o avocată,  pentru că s-a opus conferinței pe care activiștii gen urmau să o prezinte în fața unor copii de 15 ani-18 ani la Focșani. Asociația Accept și o persoană pe nume Brăila Iulia-Patricia au reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cinci persoane, între care pe IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și av. Ana-Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, pe motiv că ar fi discriminat o persoană care se prezintă drept bărbat transgender. Mai exact, este vorba despre o femeie care se consideră bărbat, adică își exprimă o identitate de gen în mod diferit de sexul din naștere.

 

"În realitate, motivul este că aceștia s-au opus conferinței pe care activiștii gen urmau să o prezinte în fața unor copii de 15 ani-18 ani la Focșani și în care Brăila Iulia-Patricia (care se consideră bărbat, deși este biologic femeie) urma să le vorbească elevilor despre cum ar putea identitatea de gen să difere de sexul lor biologic.

La momentul respectiv, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Vrancea a sesizat Inspectoratul Școlar Județean, iar în urma verificărilor, s-a constatat că instituția nu-și dăduse acordul pentru desfășurarea acestei activități cu elevi.

În acest context, Ateneul Popular „Gheorghe Pastia” din Focșani a anunțat că nu mai găzduiește evenimentul, care s-a desfășurat totuși, într-un cadru mult mai restrâns, în altă parte.

De caz se va ocupa însuși președintele CNCD, Asztaloș Csaba Ferenc, care și-a expus de mai multe ori viziunile pro-homosexualitate.

De asemenea, Asociația Accept și CNCD au semnat un parteneriat, prin care cele două entități au accesat un proiect cu finanțare europeană intitulat „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”", a titrat publicația mai sus citată.

De altfel, prin toate acțiunile sale, Arhiepiscopia Buzăului și a Vrancei, la fel ca întreaga Biserică, duce o luptă susținută împotriva homosexualității, motiv pentru care au existat mai multe încercări din partea susținătorilor de a compromite  imaginea ÎPS Ciprian.

No votes yet