Share |

15 mii de buzoieni au participat la ceremonia militară de retragere cu torțe

Seria evenimentelor dedicate eroilor au debutat în această seară, în jurul orelor 20.45, în Piaţa Dacia, unde a avut loc un scurt concert de muzică militară.

Ceremonia militară de retragere cu torţe, a început la orele 21,00, pe traseul Piaţa Dacia-Aleea Trandafirilor-Bulevardul Unirii-Bulevardul Calea Eroilor-Cimitirul Eroilor  și a fost urmată de o Ceremonie militară de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

Cel mai așteptat moment a fost retragerea cu torţe pe traseul Cimitirul Eroilor-Rond Kaufland Sud-Bulevardul Calea Eroilor-Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu-Cămin de garnizoană-sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, la care au participat circa 15 mii de buzoieni.

 În ziua de Rusalii, între orele 08.00-16.00, în faţa sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, va avea loc o expoziţie de armament şi tehnică militară, iar la ora 12.00, o ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Buzău, în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăposteşte Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.   Activităţile vor continua cu Parada Militară Internaţională, începând cu ora 13.00, cu pornire de la Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Calea Eroilor, către sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. În paralel, zona va fi survolată de avioane F16 şi Typhoon şi elicoptere de atac. La eveniment va fi prezent ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor.

No votes yet