Share |

67 de cazuri de coronavirus la Buzău!

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 67.

Cazul 65: pacient de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 66: pacient sex feminin, în vârstă de 23 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 67:  pacient de sex masculin, în vârstă de 50 ani, din satul Râmnicelu.

Pacienții au fost testați pentru Coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive. Sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

"Astăzi, 11 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 226 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 210 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 266 polițiști, peste 100 jandarmi, 117 polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

  • În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zonele carantinate din județul Buzău au fost angrenați 78 de jandarmi, 26 de polițiști, 12 polițiști locali și 58 de militari, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei. În ambele zone carantinate s-au desfășurat activități de informare si prevenire, prin distribuirea de materiale informative și discuții cu membrii localității. Măsurile de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată de pe raza județului sunt asigurate zilnic de 19 jandarmi, iar în echipajele de intervenție au fost angrenați 20 de jandarmi, atât din cadrul I.J.J Buzău, cât și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 205 persoane. Dintre acestea, un număr de 26 persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 71 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 204.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului"

No votes yet