Share |

Aşteptam demisia de onoare a cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Buzău pentru moartea fetiţei de 9 ani. Victor Mocanu a acuzat practicile şi nu actul medical

Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a răscolit, se pare, o bubă plină de infecţie în cadrul Spitalului Judeţean Buzău. Este vorba de cadrele medicale ale primei instituţii de sănătate şi îngrijire a judeţului, aflată în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean Buzău.

Totul a pornit de la solicitarea de alocare de bani, în valoare de 1 milion de ron, pentru Spitalul Judeţean Buzău, formulată ieri în şedinţa Consiliului Judeţeande către consilierul judeţean Mariana Drăgoi. Cum sună oare 1 milion de ron pentru o instituţie în care bolnavii au parte de maximă umilinţă: spagă pentru serviciile medicale, toate “consumabilele” cumpărate din banii bolnavilor, de la feşe până la medicamente (desigur, pentru ca angajaţii să facă bişniţă cu medicamente).

Ca reacţie la declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean, care a cerut  “de urgenţă măsuri din partea Consiliului Etic al Spitalului Judeţean, pentru ca oamenii să nu mai fie nemulţumiţi”, medicii au avut o reacţie promptă, dar dezonorantă:  demisii. De ce dezonorantă? Pentru că este doar un gest de imagine. De ce medicii Spitalului Judeţean nu şi-au dat demisia de onoare  în cazul atâtor încăierari care au avut loc la UPU, provocate de pacienţi nemulţumiţi, sau în situaţia în care Ministerul Sănătăţii a cerut micşorarea numărului de paturi, pe motiv că buzoienii nu au încredere în medicii din Buzau şi se tratează la Bucureşti? Dar de ce nu şi-au dat demisia de onoare în cazul fetiţei care şi-a pierdut viaţa în urmă cu două luni , pentru că medicii din Buzau nu au trimis-o la timp la Bucureşti? În acest caz medicii de la Spitalul Floreasca i-au acuzat pe cei de la Buzău de incompetenţă.

Nu suntem nici pe departe avocaţii lui Victor Mocanu, care are multe bube în cap, deşi în mandatul său au fost cele mai importante investiţii în sistemul de sănătate. Are, însă dreptul la o poziţie care nu este departe de adevăr.

Ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean s-ar putea să nu este altceva decât o manevră politică.

Your rating: Nimic Average: 4.6 (7 votes)

Comentarii

Sistemul e de vina, cica... Sistemul asta, e asa, din aer? Nu! Oamenii care-l compun! Cand profesorii au cerut marirea aceea de 50%, nu au prmit. In schimb, Sindicatele Sanitas au obtinut 20%. Dar, sistemul este subfinantat, nu? Haideti sa-i co-platim impreuna hibele, bubele!

Profesorii sa merite marire de salariu :::))) cred ca glumesti,sau poate in functie de competente,de rezultatele copiilor la Bac,olimpiade nu pentru niste note aruncate in catalog la intamplare si in functie de cati vin la meditatie....pardon,toti se duc la meditatie ca altfel nu ii trece clasa desi poate ca stiu mai mult decat 5.
Romania....tara tuturor posibilitatilor arata-ti o institutie care e curata,unde nu e spaga,unde nu se fura si oamenii nu isi scot ochii intre ei.Ast raspunsuri!!!

Categoric, dupa competente. Insa, in conditiile in care primul om in stat declara repetat pe postul national ca 1. profesorii nu produc nimic; 2. muncesc prea putin (din 1. si 2. rezulta gandirea proletcultista, Productie multa!, Tarii cat mai mult... carbune!, Noi nu gandim, noi muncim!), in conditiile acestea - plus toate minunatele reforme-experiment implantate in creierul invatamantului - nu ti se pare ca se incearca punerea acestui sistem intr-un anumit unghi de vedere perceptiei publice? Zic si io, ca omu'... Gadeste-te, pe de alta parte, ca profesorii, in maoritate, fac naveta la tara, in varf de munte sau in pustiu de Baragan pe te-miri-ce, de-abia au bani de naveta...

sa plece si sa-i las pe altii. de ce nu au sarit si cand au refuzat consilierii sa voteze pentru Maternitate?

Punem pariu ca daca vine PNl la putere Mazdrag va fi directoare la CJAS, iar doctorul Cojocaru directorul Spitalului?

mai intai de toate nu sint avocat, deci nu iau partea nimanui....dar...exista un dar, de ani de zile, se tot trag semnale de alarma in presa si toate canalele media, despre ce se intampla acolo. Practic, in cadrul Spit. Judetean, unii medici, nu toi, sint stat in stat. Mai pe intelesul tuturor, ei sint cei care fac regulile acolo, adica hotarasc sorta unui om daca traieste sau daca moare, asta in functie de cit poate sa ofere o ruda a unui bolnav medicului sau asistentei. Mai grav este ca acest lucru de a acorda "atentii" a devenit un adevarat ritual, fara de care nici macar nu poti ajunge in Spitalul Judetean. Iar la UPU e jale mare....spaga cat cuprinde, ca sa fi bagat in seama..fara spaga, esti lasat sa zaci cu orele, iar daca protestezi, apar baietii cu muschi sa iti umfle carca...cam asta este domnilor situatia din Spitalul Judetean, deci ii dau f mare dreptate lui Victor Mocanu, pacat ca nu se iau si altii dupa el sa spuna lucurilor pe nume.

Sa te duci acolo cu falca taiat si sa iti recomande un paracetamol si sa te trimita acasa....bataie de joc
taiata
alta persoana pica pe jos din cauza lipsei de calciu si ii spune ca la varsta ta nu ai nevoie de asa ceva...de la nopti nedormite si se intorc cu spateleDl Dr o atentie de la mine....sa fie bine ...pleaca ma de aici cu asta. am fost la Buc la Sp Floreasca ...nici nu am intrat bine ca a disparut pacientul de langa mine
la Bz te rup!!!aaaaaaa si sa mai spui de spitalizare in caz ca nu ai asigurare te costa de te rupe...300 ron /noapte
de pat
+ tratamen

Daca nu ai asigurare platesti oriunde,nu doar la Buzau,sunt taxa percepute in functie de sectie si de ingrijirile de care ai nevoie. Tot timpul oamenii politici au vazut gunoiul din curtea altora,dar la ei au uitat sa priveasca.

Cica fac sedinte.... in care consuma degeaba banii statului,cand ar putea face ceva cu util cu banii,dar nu mai sta fundul pe scaun la caldura...logic.