Share |

Accident cu succes, dar cusut cu ață albă în cartierul Mihai Viteazu

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc vineri după-amiază, în cartierul Mihai Viteazu, pe strada Aurel Vlaicu, la mai puțin de 10 metri de siloz. Șoferul autoturismului implicat în accident, Ion Dumitru, un bărbat în vârstă de 59 de ani, nici acum nu-și explică dacă accidentul cu pricina a fost unul real sau dacă a fost victima unei înscenări. A plecat cu autoturismul dinspre siloz și în mai puțin de 10 metri, distanță pe care era imposibil să atingă o voteză mare,  s-a pomenit cu un copil în fața mașinii, aruncat pe capotă.

„Nici n-am apucat să mă dau jos din mașină, că un băiețel, de etnie romă, a fost luat pe sus de un bărbat, despre care am crezut inițial că este tatăl său și băgat într-un taxi, care nu știu unde a fost sau de unde a apărut. Copilul a fost dus la spital, iar acolo s-a constat că are un  traumatism ușor, nici nu mai știu bine unde, doar că era puțin zgâriat la umăr. În puțin timp, un alai mare a ajuns acolo după băiat și au început scandalul. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine ca să liniștească apele în spital. Ulterior am aflat că nu este copilul lor, băiatul fiind din Costești. Ce căuta el acolo, pe strada Aurel Vlaicu, nu știu. La Poliție, adulții care însoțeau copilul  au declarat că circulam cu viteză de aproape 90 la oră, iar eu nu știu nici dacă am prins 20 de kilometri la oră. Rememorând acum tot ce s-a întâmplat, stau și mă gândesc: nu cumva accidentul acesta a fost înscenat? Prea repede  fost luat copilul și urcat în taxi, plus că nu știu de unde a apărut acel taxi”, povestește șoferul autoturismului implicat în ceea ce, la prima vedere, a fost un accident.

Ion Dumitru se teme totuși că a fost victima unui scenariu și că intervenția rapidă a polițiștilor pe care i-a solicitat la locul accidentului nu le-a dat posibilitatea rudelor copilului să-l șantajeze.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agentul şef adjunct de poliție Drăghiciu Mihail, a confirmat că minorul de 9 ani este din Costești și că a fost adus de un cunoscut de-al său la spital, nicidecum de Ambulanță.

Aceeași sursă a mai precizat că Poliția a deschis dosar penal sub aspectul infracțiunii vătămării corporale din culpă, urmând să stabilească în urma verificărilor dacă șoferul este vinovat sau pietonul. 

Your rating: Nimic Average: 4 (3 votes)