Share |

Alertă maximă în rândul autorităților domeniul Sănătății! O femeie din județul Buzău deja și-a pierdut viața

Alertă maximă în județul Buzău! Ploile din ultima vreme au făcut că sporii otrăvitori să ajungă pe ciupercile comestibile. Așa se face că oameni care au cules ciuperci de când se știu au șanse maxime să se înșele în privința lor. NU se mai pot deosebi.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, deja o femeie din comuna Pătârlagele a decedat săptămâna trecută ca urmare a consumului  de ciuperci. Femeia a gătit ciupercile pentru întreaga familie și puțin a lipsit să se așeze cu toții la masă. Cu puțin înainte de a se întâmpla acest lucru, fiica și soțul său au fpst reținuți cu alte treburi. Imediat după ce a consumat din mâncarea gătită din ciupercile otrăvite, femeii i s-a făcut foarte rău și a fost dusă de urgență la Spitalul Nehoiu. Aici a mai trăit doar două zile. Toate eforturile medicilor de a o salva s-au dovedit inutile. 

De altfel, este alertă în mai multe spitale din ţară după ce în secţiile de terapie intensivă au ajuns pacienţi care au mâncat ciuperci otrăvitoare. Medicii trag un semnal de alarmă îngrijoraţi de numărul tot mai mare de pacienţi care au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci. 

Otrava din ciuperci începe să acţioneze imediat ce ajunge în organism. Mai întâi la nivel digestiv şi aşa apar durerile de burtă şi vărsăturile. Pacientul crede că are o toxiinfecţie alimentară şi de cele mai multe ori se tratează singur. Simptomele dispar, însă nu şi otrava. Ea ajunge în sânge şi apoi în ficat şi rinichi. Aşa se face că oamenii merg la doctor când insuficienţa hepatică este deja instalată.

Comunicat de presă transmis de DSP Buzău:

"Pacienta  C. A. in varsta de 55 de ani, din localitatea Patarlagele s-a prezentat la camera de garda a Spitalului Orasenesc Nehoiu in data de 17.07.218 ora 20.50.

In urma simtomatologiei prezentate – febra, dureri abdominale, scaune diareice si varsaturi  i s-a pus diagnosticul de boala diareica acuta cu sindrom de deshidratare acuta, posibil dupa consum de ciuperci.

         I s-a administrat o perfuzie de sustinere cu glucoza, no-spa si alte simptomatice.

         Este externata in data de 18.07.2018 ora 6.30 cu stare generala buna, echilibrata, dar si cu recomandarea sa revina in cazul agravarii simptomelor.

         Revine in data de 18.07.2018 ora 15.10 cu semen de soc toxic, somnolenta, diaree, varsaturi. Se echilibreaza cu tratament endovenos si de trimite catre UPU-Spitalul Judetean de Urgenta Buzau la ora 20.00.

         La ora 21.27 ajunge la UPU - Spitalul Judetean de Urgenta Buzau.

         Pacienta nu accepta alta investigatie decat o electrocardiograma si examenul clinic si solicita impreuna cu familia externarea la cerere, contrar avizului medical.

         La ora 22.24 paraseste sectia UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

 

 

MASURI INTREPRINSE DE DSP BUZAU

 

-         au fost postate e site-ul institutiei Recomandari pentru evitarea intoxicatiilor cu ciuperci;

 

-         aceste recomandari au fost transmise medicilor de familie precum si asistentilor comunitari, pentru informarea populatiei si afisarea acestora  in loc vizibil."

         

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)