Share |

Anchetă demarată de Poliție în cazul incendiului de la Cârlomănești

Două colibe din cadrul complexului muzeal aflat în curs de amenajare lângă șantierul arheologic Cârlomănești au luat foc duminică după-amiază, iar Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

Colibele s-au făcut scrum în urma unui incendiu de vegetaţie uscată scăpat de sub control și le-a dat mari bătăi de cap pompierilor buzoieni, mai ales după ce focul a cuprins şi două anexe ale unui ansamblu muzeal din zonă.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de douăzeci de hectare, fumul fiind vizibil de la peste zece kilometri distanţă. Până la sosirea pompierilor, două anexe construite de Muzeul Judeţean Buzău au fost cuprinse de flăcări şi s-au făcut scrum. Sătenii din Cârlomăneşti au sărit să stingă focul cu găleţi şi cu un furtun conectat la o pompă, însă nu au avut nicio şansă. Ei au fost revoltaţi că pompierii au ajuns cu o întârziere de peste o oră.

ISU Buzău a acţionat pentru lichidarea incendiului cu efective sporite de pompieri. De asemenea, în zonă au fost direcţionate şi două salvări. Poliţia a deschis un dosar penal, pentru a-i găsi pe cei care au dat foc vegetaţiei uscate. Cele două colibe care au ars fac parte din satul preistoric aflat în curs de amenajare de către Muzeul Judeţean Buzău lângă şantierul arheologic Cârlomăneşti.

No votes yet