Share |

Apelul părintelui Milea a avut ecou! Eroii necunoscuți, adoptați de buzoieni (FOTO)

Un număr impresionant de buzoieni  au răspuns apelulului lansat de preotul Mihai Milea de a adopta  cei aproape 10.000 de eroi necunoscuţi din opt ţări europene, înhumaţi în Cimitirul Eroilor din Buzău și, de câteva zile, Cimitirul Eroilor aproape că a devenit loc de pelerinaj.

Iniţiativa "Adoptă un erou" a fost lansată săptămâna trecută de Fundaţia "Sfântul Sava", a preotului Mihail Milea, şi se va finaliza pe 17 mai, de Ziua Eroilor și, de atunci, Cimitirul Eroilor s-a umplut de flori.

"Pe 17 mai, la Cimitirul Eroilor din Buzău va avea loc o paradă militară internaţională organizată de primărie şi Armată, dar este nevoie şi de implicarea societăţii civile, a cetăţeanului de rând, pentru a comemora eroii necunoscuţi căzuţi la datorie în Primul şi al Doilea Război Mondial, indiferent de ţară sau tabăra militară în care au luptat", a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Milea.

Printre cei care au răspuns solicitării de a adopta un erou necunoscut se află şi foarte mulţi copii care au sădit flori sau au lăsat ghivece lângă crucile foştilor combatanţi.

Pe 17 mai, aproape 900 de militari, dintre care peste 100 din Germania, Austria, Italia, Republica Moldova şi Bulgaria, vor participa la o paradă militară organizată la Cimitirul Eroilor din Buzău, unde sunt înhumaţi aproape 10.000 de eroi din opt ţări, acţiune iniţiată cu ocazia Centenarului Marii Uniri de Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria municipiului Buzău

Your rating: Nimic Average: 5 (2 votes)