Share |

Au fost prinși în flagrant de polițiști

Doi tineri din Lipia, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme şi de componente ale acestora, comise pe raza municipiului Buzău, au fost prinși în flagrant de poliţişti de la „Investigații criminale, proximitate şi de ordine publică”

În noaptea de 6 spre 7 martie 2018, cei doi tineri, în vârstă de 18 şi 20 de ani, au forțat sistemul de asigurare al unui autoturism și au sustras acumulatorul şi aparatul radio CD . Au fost prinși de polițiști imediat după comiterea faptei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, în urma probatoriului administrat de poliţişti, a reieşit faptul că aceştia ar mai fi sustras acumulatori și aparate radio şi din alte 4 autovehicule, parcate pe raza municipiului Buzău, în perioada 28 februarie – 7 martie 2018. Prejudiciul cauzat depăşeşte 1600 de lei, fiind recuperat de poliţişti integral şi predat persoanelor vătămate.

Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea luării măsurilor legale.

Cei doi tineri s-au ales cu dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

În acest context, poliţişti vin cu rumătoarele recomandări: „ * Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).* Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile. * Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.* Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor”.

No votes yet