Share |

Autoritățile vor demara abia luni procedurile de repatriere a trupului militarului mort în Afganistan

Caporalul Mădălin Stoica a murit vineri, în urma unui atac cu mașină capcană, produs în regiunea Kandahar din Afganistan. Pentru că totul s-a întâmplat chiar înainte de weekend, procedurile de repatriere a trupului neînsuflețit vor demara însă abia luni. Astfel, corpul militarului va ajunge în țară abia săptămâna viitoare, informează reporterbuzoian.ro

Militarul buzoian, în vârstă de 41 de ani lucra ca sanitar la Batalionul de Informaţii, de lângă Comandamentul Diviziei Getica, însă plecase în misiune în Afganistan, în luna august, cu o unitate din Focşani. Mădălin Stoica era la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002. Procedurile de repatriere ale trupului militarului nu au fost urgentate nici în contextul în care fostul șef al Diviziei Getica, Generalul Lucian Foca a fost numit recent în funcția de consilier de stat al premierului Mihai Tudose. Asta după ce, Foca s-a pensionat în luna august, prinzând ultimul tren al pensiilor speciale. (Detalii AICI)

Tragedia din Afganistan s-a produs vineri, după ce, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, o mașină capcană a intrat în blindatul în care se aflau militarii români și a explodat. Trei soldați au fost răniți, iar caporalul Mădălin Stoica și-a pierdut viața la câteva ore după atentat. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a acestuia, cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Cavaler. 
 

No votes yet