Share |

Bate vânt de schimbare pe la Prefectură

Directorul Cancelariei Prefectului, Timotei Oprea, se pregătește să intre în rândul funcționarilor publici. Lui Oprea i s-a aprobat transferul la o primărie din județ, unde va primi jumătate din salariul pe care îl primește în prezent la Prefectură. Mișcarea respectivă nu este făcută la întîmplare. Timotei Oprea urmează să susțină primul concurs de recrutare a funcționarilor publici, demers care îi va permite ulterior ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică.

Din informațiile pe care le avem, prefectul Leonard Dimian, omul de casă al familiei Mocanu, ar urma să preia în curând conducerea Finanțelor Publice, funcție pe care o deține cu delegație, până pe data de 31 iulie, finanțistul Nicolae Burlacu. Și zilele lui Dimian în fruntea Prefecturii sunt numărate, urmând ca liberalii să numească un nou prefect, din câte se pare o persoană care va veni de la București, dar care are girul deputatului Cristinel Romanescu, președintele PNL Buzău. Nu se știe când se va întâmpla acest lucru, dar o discuție pe această temă a avut loc săptămâna trecută la sediul PNL, cu ocazia ședinței Biroului Județean și se pare că se va concretiza în următoarele două luni.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Denisa Irimia, nu a confirmat plecarea directorului cancelariei prefectului, Timotei Oprea, din Prefectură. În ceea ce o privește pe Irimia, nu este sigur că va rămâne pe aceeași poziție în condițiile respective, poate doar pe o altă funcție contractuală. Certe sunt doar intențiile Denisei Irimia de a rămâne pe un post sigur într-o instituție publică, oricare ar fi ea. Prima încercare în acest sens a făcut-o în trecut, la Consiliul Județean, acolo unde s-a străduit să își ofere serviciile unuia dintre actualii vicepreședinți.

Your rating: Nimic Average: 3.7 (3 votes)