Share |

Bilanț de weekend! 5 dosare penale pentru inconștiență

Weekend cu petreceri și voie bună la Buzău!  Așa s-ar crede dacă ne luăm după datele puse la dispoziție de Biroul de presă al IPJ Buzău, care arată că la săptămânii trecute polițiștii de la Rutieră au întocmit  5 dosare penale care au vizat conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere, precum şi conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului.

Duminică, polițiștii  au depistat pe raza localităţii Ruşeţu, în urma controalelor efectuate în trafic, un tânăr în vârstă de 18 ani, din C.A. Rosetti, care se afla la volanul unui autoturism deși nu deținea permis de conducerea, iar în urma testării cu aparatul etilotest săa constatat că avea o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,84 mg/l. A fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal și au dispus reţinerea tânărului pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice, urmând să fie  prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Un caz similar a fost descoperit și în municipiul Buzău. Un tânăr în vârstă de 36 de ani s-a urcat la volan o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit aparatului etilotest. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a constatat că persoana în cauză nu deţine permis de conducere.

Un alt dosar penal a fost întocmit de poliţişti în cazul unui conducător auto în vârstă de 19 ani, din Ruşeţu, care a fost implicat într-un eveniment rutier în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii Scărlăteşti, pe drumul judeţean 214 A.

În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto a rezultat o concentraţie alcoolică de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acţiunile poliţiştilor vor continua în acest domeniu, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic.

No votes yet