Share |

Bruta de la Mărăcineni, faptă cu repetiție! Poliția incapabilă să ia măsuri!

Apariţia în presă a filmuleţului  în care tânărul din Mărăcineni brutalizează un om al străzii fără apărare, pentru a-și impresiona fosta iubită a declanșat o anchetă la nivelul IPJ Buzău, anchetă care are toate șansele să nu se finalikzeze cu o măsură împotriva agresorului deoarece nu s-a formulat nicio plângere penală pe numele acestuia.

S-a aflat că omul străzii bătut cu bestialitate este un localnic din Bisoca, de 30 de ani, care nu a depus plângere şi nici nu s-a prezentat la vreo unitate medicală pentru îngriojiri medicale.

Agresorul are 18 ani și se numeşte Georgian Răzvan, este din localitatea Mărăcineni și a fost adus în cătușe, astăzi, la postul de Poliție din localitate, unde a fost audiat mai multe ore.

”Efectuăm verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt si încadrarea juridică a faptelor cu privire la scenele de violenţă ce ar fi fost filmate cu telefonul mobil de un adolescent de 19 ani şi în  funcţie de  rezultatul verificărilor se va face încadrarea juridică a faptelor si vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat Mihai Drăghiciu, de la IPJ Buzău.  

În filmuleţul care a ajuns în spaţiul public marți, după ce agresorul l-a trimis personal fostei sale iubite cu scopul de a o avetiza că va avea o soartă similară dacă nu i se supune, după ce fosta sa iubită iubita i-a mărturisit că intenţiona să se despartă de el.  

În filmare se poate vedea cum tânărul îl loveşte cu pumnii în faţă pe omul străzii, până când acesta cade la pământ. Și tot ca să-şi spere fosta iubită, în vârstă de 17 ani, buzoianul s-a fotografiat în cimitir şi i-a transmis fetei mesajul că îi sapă groapa.  

Potrivit IPJ Buzău, până acum familia fetei nu  depus plângere penală pentru ameninţare și şantaj,  împotriva tânărului, fiind depusă doar o sesizare. În lipsa unei astfel de plângeri, bătăuşul va fi cercetat în stare de libertate.

Jurnalistul Mihai Bunăziua ia atitudine pe pagina sa de Facebook și demască  o practică a agresorului, care nu este la prima ispravă de acest gen, fiind o brută consacrată în comunitatea din care face parte, împotriva căreia Poliția nu a luat până acum nicio măsură.

„Tânărul elev, care a snopit în bătaie (cu o poftă sadică și cu zâmbetul pe buze) un om lipsit de apărare, anterior umilindu-l în fel și chip, este bine mersi. N-a pățit absolut nimic. Cică victima nu a depus plângere. Astfel, individul cu pricina a micționat pe sistem. Un sistem oblăduit de o lege incapabilă să ne apere de adevăratele pericole publice. Un sistem impotent în fața unor infracțiuni care atentează la integritatea fizică a omului.

Evident, în sistem există funcționari. Unii cu epoleți, alții fără. Incapabili, unii dintre ei, să forțeze, până la limita legii, prin fler și tact, în așa fel încât să se ajungă la o coerciție cu rezultat. Nicidecum. Agresorul este bine mersi. Este înjurat pe facebook, făcut în toate felurile. Așa, și? El ne râde în nas. Așa cum le-a râs și polițiștilor. Îl doare-n cotul de la mâna cu care a devenit smardoi în libertate. Să vă mai spun ceva: tânărul nu este la prima abatere de gen! De fiecare dată, victimele și-au retras plângerile. Pam-pam!

Și uite-așa asistăm, ne revoltăm, ne siderăm și înjurăm. Până când? Până la următoarea grozăvie. Să nu fie mai gravă, oameni buni!”

No votes yet