Share |

BUZĂU, CAPITALA ROMÂNIEI! Vezi aici declarația primarului Constantin Toma!

Ne mai despart 12 zile de cel mai important eveniment care va fi organizat în anul Centenarului, eveniment organizat de Primăria municipiului Buzău, de Ziua Înălțării și a Eroilor.

,,Mai avem mai puțin de 2 săptămâni până la acest mare eveniment care va fi comemorarea eroilor din primul război mondial 17 mai 2018. Este mult de lucru, se lucrează zi și noapte dar sper ceea ce  facem sper să rămână un exemplu, pentru ceea ce va trebui să facem în acest oraș: o stradă modernă, în același timp să ridicăm prestigiul orașului nostru astfel încât să ne mândrim cu acest oraș și să nu-l înjurăm niciodată. Trebuie ca tânăra generație să înțeleagă că având un trecut, putem avea și un viitor frumos. Va fi o mîndrie pentru noi, buzoienii, că vom organiza, cel mai important eveniment de Centenar din țară. TVR a anunțat că va prelua evenimentul în direct. Precum la înmprmînarea Regelui Mihai, vor lăsa transmisiunea la liber și pentru celelalte televiziuni naționale. Și sunt convins că o vor face, iar în acea zi, Buzăul va fi capitala României. Vor veni cele mai importante notabilități ale statului, în frunte cu președintele statului, Patriarhul Daniel, șefii camerelor, etc. Cine va lipsi va dovedi lipsă de crespect față de eroii neamului, pentru că la Buzău sunt înmormântați cei mai mulți soldați care au sfârșit pe câmpul de luptă. Gândiți-vă că la Mărășești sunt îngropați 3400 de sldați, iar la Buzău 9400!”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Finalizarea lucrărilor de pe Calea Eroilor va fi urmată de asfaltarea celorlalte zone ale orașului, începând cu Aleea Sporturilor. Deja lucrările se desfășoară pe străzile de la marginhea orașului care n-au fost asfaltate vreodată.

Se estimează că evenimentul de pe 17 mai va aduna circa 8000 de oameni. Primarul orașului își dorește ca jumătate dintre aceștia să fie elevi din școlile buzoiene.

Constantin Toma a mărturisit în interviurile acordate presei că își dorește ca Cimitirul Eroilor din Buzău să devină unul dintre obiectivele turistice la nivel național.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)