Share |

Buzăul sub incidența Codului Portocaliu de furtuni

ANM a emis cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, valabil între 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10, valabil și pentru județul Buzău.

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

Conform ANM, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

Miercuri vor veni ploi în mai multe reprize, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. S-ar putea să cadă grindină, iar cantităţile de apă pot ajunge la 40 L/mp. Temperaturile scad, mai ales în vestul şi nord-vestul ţării. În centrul României vor veni ploi zgomotoase cu vijelii şi căderi de grindină şi izolat se vor strânge cantităţi de apă de 40 l/mp. La amiază termometrele vor indica 26 de grade în vestul provinciei.

Şi la munte instabilitatea se accentuaza după-amiaza, când apar ploi zgomotoase, însoţite de rafale puternice de vânt. Se menţin condiţiile de grindină, se vor strânge cantităţi însemnate de apă, ce pot depăşi 40 L/mp, în special în Apuseni şi în Carpaţii de Curbura. Va fi un pic mai răcoare decât ieri.

No votes yet