Share |

Buzăul vizat de cod galben și portocaliu de ploi și ninsori

Administrația Națională de Meteoerologie (ANM) a emis mai multe atenționări cod galben și cod portocaliu de ploi și ninsori abundente. Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vreme rea în București, în intervalul 26-28 noiembrie. În intervalul 27 noiembrie ora 16.00- 28 noiembrie ora 16.00va fi cod galben de ploi în Muntenia, sudul Moldovei și estul Olteniei. În intervalul 27 noiembrie ora 16.00- 28 noiembrie ora 16.00 va fi cod galben de ninsori abundente în vestul Moldovei, în Carpații Meridionali și Orientali, dar și sudul și estul Transilvaniei.

În intervalul 27 noiembrie ora 20.oo – 28 noiembrie ora 16.00 va fi cod portocaliu de ninsori abundente în zonele montane ale județelor Brașov, Dâmbovița, Argeș, Covasna, Vrancea, Buzău și Prahova.

 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 16 – 28 noiembrie, ora 16;

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;

Zone afectate: Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei.

 

În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

 

Cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 16 – 28 noiembrie, ora 18;

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte;

Zone afectate: Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

 

În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55…70 km/h.

 

Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 20 – 28 noiembrie, ora 16;

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului;

Zone afectate: zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

No votes yet