Share |

Buzoienii pot răsufla ușurați. NEGATIV!

În urmă cu puțin timp, Institutul "Matei Balș" a comunicat  că, în cazul celor trei contacți direcți cu bătrâna de 73 de ani bolnavă de coronavirus, rezultatele au ieșit NEGATIVE. 

Este vorba de primul set de analize, efectuat la intrarea în carantină a celor trei. Legea obligă însă păstrarea regimului de carantinare a suspecților pe o perioadă de 14  zile, după care li se vor prevala alte analize și vor fi trimise, la fel, spre testare, Institutului "Matei Balș".

Reamintim că, o femeie de 73 de ani a fost internată, duminică seară, pe data de 8 martie, în Spitalul Județean Buzău, după ce a reclamat că a venit din Italia. Testele efectuate de Institutul Matei Balș, pe probele de sânge prelevate și transmise de medicii buzoieni, au confirmat primul caz de coronavirus la Buzău.

Buzoianca a sunat la 112 pentru a anunţa că are febră şi vărsături. A fost adusă din comuna Pârscov şi introdusă într-un modul amplasat în curtea spitalului judeţean Buzău special pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus. Femeia s-a întors în 2 martie din Rimini, Italia, dată la care Rimini nu era zonă galbenă cu risc de infectare cu coronavirus.

Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă, secreţii nazale. Este importantă exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, când strănutaţi sau tuşiţi, apropiaţi gura de partea inferioară a cotului sau folosiţi şervetele pe care aruncati-le imediat la coşul de gunoi. Spălaţi-vă cât mai des pe mâini şi folosiţi geluri antibacteriene pe bază de alcool.

Perioada de incubaţie este perioada dintre momentul infectării şi debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubaţie variază între 1-12.5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfecţionate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date.

Your rating: Nimic Average: 5 (2 votes)