Share |

CAZ ȘOCANT LA UPU! Tentativă de suicid cu soluție de curățat aragaze

Personalul medical de pe Unitatea de Primire Urgențe a fost de-a dreptul șocat, marți dimineață, când pe secție a ajuns, transportată de ambulanță, o femeie de 60 de ani, care a înghițit soluție de curățat aragazul, pe bază de sodă caustică.

Femeia prezenta arsuri în gură și esofag, însă problemele riscau să se agraveze în următoarele ore prin apariția perforațiilor în căile respiratorii și cavitatea peritoneală.

Medicul Adrian Zoican, care este șeful Unității de Primire Urgențe, spune că pacienta a ajuns la  spital dimineața la ora 06:00 și că femeia ar fi înghițit substanța respectivă în jurul orei 02:00, după cum le-a mărturisit cadrelor medicale. Aceeași sursă a mai precizat și că femeia se afla într-o stare avansată de depresie.

„Ea nu era rău când a venit, arsurile acestea apar în timp. A fost salvată, trăiește, dar se află sub supraveghere medicală. Mai întâi a înghițit niște tablete pentru afecțiunea sa psihică, benzodiazepine, după care a băut substanța respectivă. I-a fost salvată viața, dar în cazurile acestea de esofagită acută postcaustică complicațiile pot apărea în timp”, a declarat pentru Gazeta buzoiană medicul Adrian Zoican.

Ingestia voluntară sau involuntară de soluții puternic alcaline sau acide, determină o arsură chimică extensivă a tractului digestiv superior (esofag, stomac, chiar intestin) denumită esofagită corozivă, a cărei evoluție este imprevizibilă.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)