Share |

"Centenar de poveste" pus în scenă de copiii sistemului de protecție buzoian ( FOTO)

Spectacol folcloric de excepție, luni, la Sala mare a Consiliului Județean Buzău, în cadrul căruia copiii aflați în sistemul de protecție au dat tot ce au avut mai bun pe scenă.

Timp de aproape două ore, momentul artistic ,,Centenar de poveste”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a adus în fața publicului copiii aflați în dificultate socială, rezidenți ai sistemului de protecție din județul Buzău, municipiul Râmnicu Sărat și Beceni.

Eforturile copiilor au fost răsplătite de aprecierile conducerii Consiliului Județean Buzău, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a Ahiepiscopiei Buzăului și a Vrancei, precum și a altor instituții subordonate administrație județene.

"Copiii aceștia au dat tot ce au avut ei mai bun și mă bucur că putem arăta opiniei publice că acești copii în dificultate socială pot cu adevărat și merită șansa să fie asistați. Sunt copiii noștri de la căsuțele de tip familial de la Râmnic și de la apartamente și, în general, copii în dificultate socială. Munca lor de săptămâni, astăzi ne-a bucurat tuturor sufletele", a subliniat directorul executiv adjunct al DGASPC Buzău, psihologul Maria Mirela Ioniță.

De altfel, directorul adjunct Maria Mirela Ioniță a contribuit la completarea cadrului în care s-a desfășurat spectacolul cu colecția personală de costume populare, domnia sa fiind renumită pentru dragostea pe care o poartă portului popular românesc, dar și celei iubite dintre reginele României, Regina Maria.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)