Share |

Cine a ras o suprafaţă din Pădurea Spătaru, declarată rezervaţie naturală?

UPDATE: Ocolul Silvic Buzău, în a cărui administrare se află Pădurea Spătaru a lămurit chestiunea suprafeţei defrişate. În zona repsectivă, copacii au fost tăiaţi în baza amenajamentului silvic aprobat, care reglementează gestionarea întregii suprafeţe de pădure. Conducerea Ocolului Silvic Buzău a explicat că pe suprafaţa defrişată care se vede în imagine vor fi plantaţi puieţi pentru întinerirea vegetaţiei forestiere din zona respectivă.  

Sâmbătă, pe adresa  de mail a redacţiei  a fost trimis un set de fotografii, care par să fie realizate prin aplicaţia Google Earth, fotografii care înfăţişează o gaură  de cel puţin un hectar apărută în perimetrul Pădurii Spătaru. Singura explicaţie care însoţeşte setul de fotografii este aceea că fotografiile sunt recente şi că în curînd pădurea va fi complet defrişată dacă se procedeayă în continuare aşa. Accesînd acum aplicaţia Google Earth , obţinem o imagine mai veche a zonei, realizată în momentul trecerii satelitului deasupra Pădurii Spătaru, cînd gaura respectivă nu exista. Acest aspect ne dă de înţeles că persoana care a trimis imaginile respective pe adresa redacţiei are acces la aplicaţia Google Earth cu imagini actualizate la zi.

Pădurea este declarată rezervaţie naturală forestieră şi botanică. Autorităţile din comuna Costeşti au trasat hotarele dintre parcelele de pădure, în baza unor ti­tluri de proprietate, hărţi şi documente vechi. Dintre cele aproximativ 300 de hectare de pădure, 15 erau încă la stat şi administrate de Ocolul Silvic, iar restul era delimitat în aproximativ 50 de proprietăţi particulare, conform OpiniaBuzău.ro.

No votes yet