Share |

Concluziile medicilor în cazul copilului de cinci ani, din Tăbărăști, decedat duminică

Medicii din Spitalul Județean au transmis astăzi rezultatul autopsiei în cazul băiețelului de 5 ani, din Tăbărăști, care a murit duminică. În cadrul unei conferințe de presă, organizată azi, la care a participat și managerul Spitalului, Claudiu Damian, aceștia au adus la cunoștința celor prezenți că analizele specifice efectuate au stabilit că vaporii unui insecticid sau altor substanţe toxice. Inițial, părinţii au crezut iniţial că băieţelul lor a murit din cauza vreunui aliment consumat sâmbătă, în timp ce se aflau la ferma lor din satul Tăbărăşti.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău, doctorul Dragoş Porumb, a explicat că necropsia copilului a oferit suficiente indicii să creadă că moartea băieţelului a survenit prin inhalarea vaporilor unor otrăvuri, nu prin înghiţire. Ipoteza porneşte de la faptul că la necropsie au fost descoperite semne specifice la nivelul plămânilor şi nu în stomac. Ceea ce face ca toxiinfecţia alimentară iese din calcul. Rezultatele relevante privind cauza decesului vor veni după examinările toxicologice.

Drama familiei a început sâmbătă la prânz după ce părinţii şi cei doi copii au servit masa la casa pe care o au în localitatea Tăbărăşti, deţin o exploataţie agricolă.

Cu toţii ar fi mâncat sarmale şi clătite. La câteva ore după masă, atât copilul cât şi părinţii au început să se simtă rău. Toată noaptea de sâmbătă spre duminică, băieţelul de cinci ar fi vomat. Pentru că nu dădea semne să-şi revină, a doua zi, tatăl copilului, care de asemenea se simţea rău, l-a urcat în maşina personală pentru a-l duce la spital, dar a sunat şi la 112 cerând ajutor medical. Acesta a întâlnit Ambulanţa la intrarea în Buzău, unde l-a predat pe copil personalului medical care l-a transportat apoi la Spitalul Judeţean. În ciua tuturor încercărilor medicilor de a-l stabiliza, băieţelul a murit duminică în jurul orei 17.00. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă şi aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a elucida cazul.

No votes yet