Share |

CORONAVIRUS | De miercuri, armata iese pe străzi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noi măsuri restrictive pentru a preveni răspîndirea noului coronavirus. Ceea ce pînă acum erau recomandări, vor deveni obligaţii. Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren. Persoanele peste 65 de ani vor avea interzis să iasă din locuinţă. Restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

”Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la serviciu şi a-şi face cumpărăturile necesare, însă aceste restricţii devin obligaţii”, a precizat preşedintele. Iohannis a anunţat că pentru persoanele din carantină şi izolare vor fi pregătite  măsuri de supraveghere electronică, pentru că este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral.

“Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală”, a adăugat preşedintele.

El a afirmat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani, pentru care se vor introduce restricţii speciale pentru că vor trebui să stea practic tot timpul acasă, în interesul lor propriu.

”Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi şi vor intra în vigoare începând de mâine”, a subliniat Klaus Iohannis.

 

No votes yet