Share |

Cristina Ungureanu, directorul DSP, este depășită de situație sau știe ce face?

Autoritățile implicate în gestionarea infecțiilor cu coronavirus COVID -19 la Buzău refuză să mai comunice informații cu privire la persoanele nou infectate din județul Buzău

În ultimele 24  de ore, doi bărbați care prezentatu simptome ale infectării cu COVID-19 au fost preluați în costume de protecție din incinta spațiului de carantină situat pe strada Transilvaniei.

Pe canale neoficiale, circulă de câteva ore informația potrivit căreia, directorul DSP, Cristina Ungureanu, ar fi refuzat săptămâna trecută să efectueze testele unei familii a căror fiică vine dintr-un centru universitar unde s-a confirmat un caz de coronavirus, motivând că nu ar avea teste suficiente. Abia la câteva zile DSP Buzău ar fi dat curs acestei cereri. Chiar dacă nu este o informație confirmată oficial de către autorități, mai multe persoane care au intrat în contact cu persoana respectivă au dat dovadă de responsabilitate și au solicitat voluntar izolarea la domiciliu.

Este adevărat că șeful Direcției pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut precizarea că testele pentru coronavirus se efectuează doar în cazul persoanelor care prezintă simptome.

Tocmai de aceea, dacă într-adevăr a exsitat o astfel de situație, pe noi jurnaliștii nu ne interesează decât sub aspectul obținerii unei garanții din partea autorităților că doamna Cristina Ungureanu, șefa DSP Buzău știe ce are de făcut și își face treaba corect.

No votes yet