Share |

Debandadă pe șosele! Șoferi beți, viteză maximă legală depășită, pietoni circulând haotic

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate. 10 șoferi au primit puncte-amendă deoarece au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise, motiv pentru care a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 175 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în  afara localității  Racovițeni, la volanul autoturismului fiind depistat un bucureştean în vârstă de 54 de ani.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum şi pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit buletinului de presă transmis de IPJ Buzău.

Au mai fost sancționați 13 de conducători auto care au condus autovehiculele cu diferite defecțiuni tehnice, 52 care nu au utilizat centura de siguranță, precum și 21 de pietoni şi 18 biciclişti şi căruţaşi care au ales să nu respecte regulile de circulaţie.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 62.000 lei.

Poliţiştii au întocmit şi patru dosare penale care au vizat conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, dar şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul unui tânăr în vârstă de 21 de ani, din Limpeziş, care a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism pe DN 2 E 85, în localitatea Limpeziş, în urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

No votes yet