Share |

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! Podul de la Mărăcineni nu se închide în următoarele zile

Podul Mărăcineni va intra in reabilitare peste două zile, lucrările la structura de rezistență a obiectivului urmând să se desfășoare pe sensuld e mers Râmnicu Sărat – Buzău. Zilele acestea vor fi montate semafoare în zona de lucru, atât la cele două capete ale Podului, cât și în zona moll-urilor, cu scopul fluidizării circulației. S-a luat măsura facilitării accesului dinspre Drumului Județean 203 pe pod, pentru a le înlesni navetiștilor din Săpoca și Mărăcineni intrarea în municipiul Buzău.

Lucrările la Podul Mărăcineni vor dura 4 luni și, în tot acest timp, polițiștii de la Rutieră vor fi mobilizați pe fontul de lucru, pentru a dirija circulația. Cât timp vor avea loc lucrări pe podul metalic, celălalt pod va prelua întregul trafic rutier.

Închiderea podului erau programată peste două zile, dar autoritățile au decis să împartă lucrările în două etape.

Prima etapă va debuta mâine și va consta într-o lucrare de pregătie a podulu8i din aval, prin lucrări care vor consta în îngustarea carosabilului pe snsul Buzău – Râmnicu Sărat , de la două benzi de circulație, la o singură bandă de circulație pentru a se interveni la rostuld e dilatație central, după cum au anunțat oficialii CNAIR prin Birould e presă al instituției. Lucrările respective vor dura 7 zile, ceea ce înseamnă că despre închiderea efectivă a Podului Mărăcineni – podul metalic – se poate vorbi abia de la sfârșitul săptămânii viitoare.

No votes yet