Share |

Din 19 martie, nervi de fier pentru șoferii care traversează Podul Mărăcineni!

În urma consultărilor acre au avut loc între CNAIR și Inspectoratul Județean de Poliție, constructorul a decis ca din data de 19 martie a.c. să dea drumul lucrărilor de reabilitare a Podului Mărăcineni, urmând ca circulația să se desfășoare doar pe sensul Buzău – Râmnicu Sărat, fapt care va îngreuna traficul rutier pe una dintre cele mai importante rute, care face legătura Capitalei cu Moldova.

Podul Mărăcineni va fi  închis pentru o perioadă de patru luni, intervenția pentru reabilitarea obiectivului fiind o necesitate urgentă după ce în carosabil au apărut mai multe gropi care pun în pericol traficul rutier.

Podul se află într-o avansată stare de degradare, iar autoritățile județene au semnalat problema încă din primăvară.  Până acum au avut loc doar lucrări de consolidare și reparații la pilele podului și la alte elemente structurale.

IPJ Buzău urmează să mobilizeze în zonă  echipaje ale Servicului Rutier pentru dirijarea traficului pe durata derulării proiectului.

Lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni costă aproximativ cinci milioane de lei.

Podul de la Mărăcineni, din județul Buzău, a fost grav avariat de inundațiile puternice din anul 2005, an în care a fost închis complet aproape jumătate de an.

No votes yet