Share |

Directorul Muzeului Județean frânează acțiuni importante la nivelul județului

Municipalitatea buzoiană ia în calcul posibilitatea de a-l aduce în fața instanței pe directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache, care refuză să amplaseze o lucrare a lui Constantin Brâncuși în Cimitirul Dumbrava. Costache refuză să pună în aplicare condiția pe care au pus-o moștenitorii replicii bustului avocatului Petre Stănescu la momentul donării și anume ca statuia respectivă să fie amplasată în Cimitirul Dumbrava.

Fostul ministru al Culturii, social democratul Lucian Romașcanu , purtător de cuvânt al PSD Buzău, a anunțat, recent, că va cere public demiterea lui Daniel Costache din funcția de director al Muzeului Județean, dacă până pe 19 februarie 2020 nu va amplasa statuia lui Stănescu în locul convenit cu moștenitorii lui Brâncuși.

In replică, Daniel Costache spune că bustul respectiv trebuie expus în incinta Muzeului Județean, instituție care ar lucra în acest sens la o tematică specială, încă de la începutul anului.

Nu este prima oară când Costache se lansează într-o dispută fără fundament. O poziție similară a avut-o recent, când a contestat manualul de istorie al municipiului Buzău, susținând că este plin de erori, contestația sa ajungând până la Ministerul Educației. Ca răspuns la demersul său, Ministerul Educației, prin specialiștii săi, a stabilit în urma analizelor că manualul respectiv are doar câteva mici erori de îndreptat și care nu viciază realitatea istorică din cuprinsul său.

No votes yet