Share |

Dispută aprinsă între consilierul Constantin Ionescu și secretarul municipiului, Eduard Pistol. Este vorba de...concedieri!

Secretarul municipiului Buzău, Eduard Pistol și consilierul municipal PNL, Constantin Ionescu au ascuțit săbiile. Pricina o constituie Hotărârea Consiliului Local Municipal nr 120, prin care polițiștii locali în exercițiu și aspiranții la funcția respectivă sunt obligați să susțină probe sportive, hotărâre adoptată în luna mai a acestui an. Hotărârea în cauză are la bază proiectul de hotărâre inițiat în luna aprilie de Constantin Ionescu.

La scurt timp după adoptarea hotărârii, polițiștii locali l-au luat cu asalt pe Constantin Ionescu pentru că la punctul 2.5 din cadrul hotărârii se menționează cât se poate de clar că nepromovarea probelor respective are drept consecință încetarea contractului de muncă în cazul polițiștilor aflați în câmpul muncii.

De aici a început nebunia, pentru că Ionescu susține că proiectul pe care l-a inițiat nu cuprindea prevederea respectivă și că este vorba despre o completare care s-a făcut fără știința sa. Secretarul municipiului, Eduard Pistol, argumentează la rândul său că liberalul Constantin Ionescu avea habar de completarea respectivă, pe care și-a și asumat-o prin semnătura personală cu care a investit proiectul de hotărâre în discuție. "Dacă nu știa de această prevedere domnul Ionescu, de ce a semnat? Documentul poartă semnătura domniei sale! ", spune Eduard Pistol.

De altfel, domnia sa a publicat pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Buzău un comunicat de presă(vezi link! http://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2018/07/comunicat-de-presa-20...) prin care explică detaliat parcursul proiectului de hotărâre inițiat de Constantin Ionescu și circumstanțele în care ar fi apărut modificările. 

Constantin Ionescu, în schimb, susține că cineva a făcut o completare  pe proiectul său, că nu știe cine, dar că vrea să afle cine a făcut modificarea respectivă. "Eu am inițiat un proiect de hotărâre și a apărut altceva în hotărâre. Vreau și eu să știu cine a făcut completarea respectivă! Eu nu am văzut ce am semnat", se apără Ionescu.

Realitatea este că și Prefectura, care este solicitată acum să lămurească treburile, a dat aviz de legalitatea Hotărârii Nr 120/ 18.05.2018, care a devenit motiv de dispută între Ionescu și Pistol. 

Așa cum am mai spus, spiritele s-au aprins în momentul în care polițiștii locali, a căror instituție reprezentativă a dat și ea aviz de legalitate hotărârii, s-au pomenit că riscă să fie concediați prin punerea în aplicare a Hotărârii Nr 120, supranumită Hotărârea "Ionescu". Ce-i drept, o povară grea pe umerii alesului inițiator al proiectului! Și asta deoarece actul normativ cu pricina cuprinde norme, bareme și probe sportive pe care trebuie să le susțină candidații pe posturile de polițiști locali, cât și actualii salariați, unii dintre ei mai bătrâni sau mai...rotofei. Chiar dacă probele sunt diferențiate în funcție de sex și vârstă, candidații respinși vor putea lucra în continuare în cadrul Poliției Locale Buzăudoar 90 de zile, timp în care vor trebui să se pregătească în sala de sport a instituției și să revină apoila testare. 

 (Hotărârea CLM 120/ 18.05 2018 aici! 

http://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2018/07/HOTARARE-NR.-120-20.0... )

 

 

 

 

 

No votes yet