Share |

Divizia 2 Infanterie ”Getica” își cinstește eroii buzoieni

Astăzi,în memoria sublocotenenților (pm) Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu încadrați în forțele speciale,Dan Ciobotaru încadrat la Batalionul 33 Vânători de Munteși Mădălin Stoica ,încadrat la Batalionul 280 ”Inimi Neînfricate” va fi sfințită o troiță ridicată de cei care le vor cinsti memoria pentru totdeauna.

Subofițerii buzoieni au fost ucişi de doi talibani care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate. Membrii operaţiunii „Resolute Support” au răspuns atacului cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori.

În urtmă cu doi ani, Consiliul Județean Buzău i-a declarat pe cei doi Cetățeni de Onoare ai județului, în timp ce Președintele i-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

De asemenea, Primăria municipiului Buzău a propus ca două străzi din municipiul Buzău să le poarte numele celor doi eroi. O altă stradă a orașului va purta numele ultimului erou buzoian, Mădălin Stoica, căzut pe frontul din Afganistan. 

No votes yet