Share |

Drum naţional, închis din cauza poleiului, astăzi, de dimineață

Buzoienii se luptă la această oră cu un fenomen meteo extrem, cunoscut sub denumirea de freezing rain care transformă instantaneu ploaia într-o peliculă de gheaţă. Ploaia îngheţată a transformat încă de dimineaţă străzile din oraş în adevarate patinoare, spre disperarea pietonilor care abia au circulat pe trotuare.

UPDATE Incepand cu ora 13.30, traficul rutier pe DN2B Buzău –Brăila a fost redeschis pentru circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone. UPDATE Instituţia Prefectului judeţului Buzău anunţă că, începând cu ora 10.20 s-a închis circulaţia rutieră pe DJ 203 I pe tronsonul Caragele (comuna Luciu) – Cilibia, din cauza poleiului. Poliţiştii au instituit filtre pe acest traseu. De asemenea, circulaţia este oprită pe DN 2B Buzău-Brăila, din cauza vântului puternic şi a poleiului.

Fenomenul denumit freezing rain este abia la început la Buzău iar efectele neplăcute afectează deja traficul rutier spre Brăila. Drumul naţional DN2 B Buzău - Brăila a fost deja închis din cauza poleiului şi a vântului care suflă cu peste 80 de km pe oră. Pe acest tronson, poliţiştii acţionează în filtrele instituite pe raza municipiul Buzău şi a localităţilor Cilibia şi Vizireni. Patru utilaje au pornit pe drumul naţional ca să împrăştie antiderapant. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cod galben de vreme rea, valabilă de astăzi, 24 ianuarie, ora 04.00 şi până pe 25 ianuarie, ora 14.00, potrivit căreia, în zonele de mare altitudine a Munţilor Banatului, Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curbură, va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În zonele mai joase, ploaia şi lapoviţa vor determina topirea stratului de zăpadă. Astfel, o mare parte a ţării se va afla sub cod galben de precipitaţii abundente – ploi, lapoviţă, ninsori şi polei – şi intensificări însemnate ale vântului! Condiţiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă şi apariţia poleiului.

 

No votes yet