Share |

Elev bătut în secția de Poliție de la Cernătești

Șeful de post din comuna Cernătești se află în mijlocul unui mare scandal, după ce a fost acuzat de un tînăr de 17 ani, din comună, că l-ar agresat fizic și verbal în timpul unei audieri desfășurate duminică la postul de poliție din localitate. IPJ Buzău confirmă că există o anchetă deschisă sub aspectul celor reclamate de tânăr.

Mihai  este elev la Liceul cu Programul Sportiv din Buzău, băiatul povestește pentru „Reporter buzoian” modul în care a fost tratat de șeful de post din Cernătești: „Duminică, după ce ne-am jucat fotbal, m-am luat de un băiat de la noi din comună. Mama lui s-a dus și m-a pîrît la poliție. Domnul Eusebiu și încă doi polițiști au venit după mine la magazin și m-au dus la secție. Acolo m-a înjurat de mama și m-a lovit cu palma și cu pumnul. Nu e prima dată când mă bate. M-a mai bătut o dată, mai demult, când am fost eu implicat într-un scandal în comună.”, a relatat tânărul, care s-a ales cu o amendă de 300 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

După incident, băiatul a chemat salvarea, care l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii de aici au constatat însă că nu are mărci de agresiune și i-au dat drumul acasă. Un alt echipaj de poliție sosit la spital i-a mai aplicat tânărului o amendă pentru apelarea fără motiv a numărului unic de urgență 112. Tînărul spune că nu este prima oară cînd este tratat astfel și că și-a făcut curaj și a pornit camera telefonului, reușind să înregistreze doar discuția cu persoana presupusă a fi șeful de post din comună.

IPJ Buzău confirmă că la Parchet a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru clarificarea celor relatate de minor. La rândul său, tânărul susține că va merge să își caute dreptatea în instanță. 

No votes yet