Share |

Firma unui buzoian vine cu soluții revoluționare la nivel global, în contextul amenințării COVID - 19

O companie cu profil IT din Londra, apartinând unui buzoian, vine cu soluții revoluționare la nivel global ce includ aplicații online și VR pentru platforme e-learning, virtual office, mentenanță predictivă pentru industria 4.0 și alte aplicații sau platforme cloud, bazate pe inteligentță artificială.

Compania Improsoft LTD, patronată de buzoianul Ionuț Nicolae, oferă posibilitatea unităților de invatamant de orice nivel și companiilor, să-și desfășoare activitățile la distanță, pentru a-și proteja elevii/studenții, respectiv angajații în contextul amenințării Covid19.

"O mână de români inteligenţi au deschis la Londra o companie în domeniul tehnologiei informaţiei (Improsoft LTD). Pe Ion Nicolae îl ştiu de mult timp şi nu m-am gândit vreodată că are astfel de preocupări. Însă ceea ce am aflat în aceste zile arată ingeniozitate românilor. Fără nici o legătură cu actuala criză sanitară, dar cu siguranţă anticipând viitorul, au dezvoltat o platformă inteligentă prin care pun la dispoziţia instituţiilor de învăţământ din întreaga lume spaţii virtuale de tip VR în care se poate desfăşura activitatea educaţională. Cred că v-aţi obişnuit deja cu utilizarea ochelarilor VR. Ce face această platformă? În spaţii anterior create te poţi teleporta pe tine, colegii tăi şi profesorii tăi. Practic îi poţi vedea, îi poţi auzi, te poţi mişca în acel spaţiu virtual aşa cum ai face-o într-o sală de clasă normală. Dar mai mult decât atât: realitatea virtuală depăşeşte cu mult pe cea reală. Spaţiile create permit realizarea de prezentări cu mult mai interactive, integrarea prezentărilor pregătite. În VR imaginaţia nu mai are limite, totul se transpune aproape instantaneu. Viaţa socială, culturală, economică şi politică va arăta cu totul altfel de astăzi înainte. Va trebuie să ne adaptăm rapid problemelor actuale şi să scoatem în faţă acele soluţii ce ne permit continuarea activităţii. Că e vorba de o firmă de proiectare a construcţiilor(cazul meu), că sunt servicii publice oferite de administraţie, că vorbim de şcoli şi facultăţi, tot ceea ce se poate rezolva prin mijloace şi comunicare electronică trebuie implementat rapid. Viaţa economică nu trebuie să se oprească, iar statele trebuie să intervină mult mai rapid în preluarea unor soluţii ce vin din mediul privat. În caz contrar contractarea activtăţii umane pare inevitabilă cu consecinţe pe termen lung. Dar aşa cum am spus mai sus, ingeniozitatea oamenilor va aduce salvarea şi la actuala criză, vor apărea soluţii la care niciodată nu ne-am fi gândit. Aşa că fiţi optimişti, este doar o etapă în istoria omenirii, dar ca de fiecare dată umanitatea va ieşi câştigătoare, sau, mai bine zis, vorba românului: „orice şut în ... reprezintă un pas înainte“.", titrează publicația Adevărul.ro, în ediția de miercuri, 18 martie 2020.

Solutiile colaborative includ, spatii virtuale, imersive, interactiuni prin intermediul calculatoarelor personalizabile, comunicare audio-video de inalta fidelitate si latenta extrem de redusa, sisteme de partajare a ecranului, instrumente de prezentare, proiectare sincrona a materialelor video, biblioteci multimedia, sisteme de traducere automata si module de evaluare a cunostintelor. Este de la sine inteles ca noile platforme VR, comparativ cu vechile platforme e-learning de tip Moodle, au infinit mai multe posibilitati si avantaje in procesul de invatare sau pregatire, utilizatorul fiind efectiv teleportat in acest spatiu, putand interactiona cu ceilalti utilizatori, participa, intreba sau raspunde in cadrul unui curs.

Platforma imersiva destinata invatarii la distanta are integrate o serie de instrumente utile activităților de predare, invățare și evaluare cum ar fi: browsing web, screen sharing, playere video, ecrane pentru prezentări grafice, bibliotecă virtuală, live streaming, webcam, videoconferință, VoIP, chat, whiteboard, sisteme de pontaj automate, sisteme de testare interactive (quizz chair, 3d quizz).

Platforma este concepută într-o arhitectură server-client, orice modificare a conținutului realizată de utilizatori este salvată pe server și vizualizată în timp real de către ceilalți utilizatori.

Pentru ca platforma să devină un instrument cu adevărat util în procesul educativ am dezvoltat o serie de aplicații ce sunt disponibile direct în lumea virtuală. Printre acestea se numără: Whiteboard-ul ce este disponibil în sălile de curs sub forma unor table de prezentare; ecranele de prezentare, ce permit accesarea oricărei pagini web sau a unor aplicații internet (wiki spaces, google docs, wallwisher, google forms etc.); Ecrane de studiu (tutoriale), Ecrane webcam, prin care profesorul, un invitat sau studenții pot fi afișați în timp real prin livestreaming; sistem de videoconferință, disponibil prin click pe videointerfonul de pe catedra sălii de curs, Aplicația de Screen Sharing, disponibilă prin click pe laptopul de pe catedră, ce permite partajarea în lumea virtuală a ecranului unui calculator, prin aceasta putându-se integra prezentări Powerpoint, Prezi, sau orice materiale grafice utile ca suport de curs.

Comunicarea în cadrul platformei poate fi realizată asincron prin mesagerie sau sincron prin text chat, audiochat sau videoconferință. Prin aplicația Webintercom poate fi realizată o conexiune între sistemul de text chat de pe platforma 3D cu cel existent în platforma Moodle, astfel utilizatorii celor două platforme putând interacționa.

,,Ca o concluzie, aceasta platforma, reprezinta cea mai avansata aplicatie VR de invatare sau lucru colaborativ, care poate exista in acest moment la nivel global si, reprezinta viitorul in procesul de invatamant, instruire si evaluare. In acelasi timp, prin implementarea acestor solutii, atat utilizatorii,studenti sau elevi, cat si institutiile educationale, pot economisi resurse de timp, financiare, de spatiu, beneficiind de o modalitate interactiva si mult mai facila pentru invatamantul sau lucrul colaborativ, la distanta.,, A precizat, Ion Nicolae, directorul companiei Londoneze. Pentru informatii suplimentare sau demo, accesati www.improsoft.co.uk. sau pagina de facebook, Improsoft LTD

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)