Share |

A fost lansat proiectul pădurii forestiere de pe centura de est a municipiului Buzău

Primăria municipiului a lansat proiectul perdelei forestiere pe centura de est a Buzăului în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, care s-a aflat, vineri, în vizită la Buzău.

Terenul pe care se va concretiza proiectul respectiv se află pe partea dreaptă a Șoselei Digului și are o suprafață de 20,24 hectare.

Prezent la Buzău chiar cu ocazia Zilei Mediului, ministrul Costel Alexe a promis că proiectul se va realiza cu bani din bugetul de stat. 

Proicetul lansat vineri face parte însă dintr-un plan mai vechi al Primăriei municipiului de regenerare și extindere a spațiilor verzi la nivelul municipiului Buzău. "În urmă cu zece ani am citit un studiu care arăta că Buzăul se afla pe primul loc la creșterea temperaturii în ultimii zece ani și pe locul 11 în Europa la încălzire globală în ultimii zece ani. Din analizele pe care le-am făcut a reieșit că putem rezolva această problemă dacă vom  planta cât mai mulți copaci și vom crea cât mai multe luciuri de apă. Am luat decizia ca în acest spațiu să plantăm pădure. Am realizat un proiect, l-am depus la Ministerul Mediului,  Pădurilor și Apelor, iar domnul Costel Alexe ni l-a aprobat. (...) Pe lângă această pădure avem prinse pe fonduri europene încă 7 hectare, unde vom amenaja o grădină, un parc comunitar, sunt circa 6 milioane de euro aprobați deja, iar anul viitor vom crea o sprafață de apă de de aproximativ 16 hectare, 9 hectare dintr-o baltă, care va fi transformată în lac și un canal în care se adună apa industroială care se pompa după decantare.", a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

FOTO: Mariana OLTEANU

Your rating: Nimic Average: 3 (1 vote)